PULSE Branding Solutions
Cum să conduci eficient o ședință

Cum să conduci eficient o ședință

Modul în care se desfășoară o ședință reflectă în mod direct capacitatea de leadership a celui care o conduce, iar dacă nimeni nu prezidează acea întânire, apare o stare de haos ce ține până la finalul acesteia. Un bun manager, trebuie să să poată să și conducă o ședință, pe lângă abilitatea de a face impresie și a veni cu informații valoroase.

Dacă ești în mod formal într-o poziție de autoritate, funcția te va sprijini o vreme și va face ca lucrurile să meargă bine într-o întâlnire de grup, dar este foarte posibil ca printre participanți să se afle și colegi mai în vârstă, sau care au mai multă experiență decât tine. De aceea, această abilitate merită studiată, iar apoi stăpânită cât mai bine.

Chiar dacă te afli la începutul carierei profesionale, pe viitor este posibil să te găsești în postura de a conduce o ședință. Practica te ajută să devii mai bun, dar  trebuie să ai și un debut favorabil.

Mai jos ți-am pregătit 8 recomandări de care trebuie să ții cont pentru a conduce o ședință:

  1. Fii pregătit! De preferință mult mai pregătit decât toți ceilalți participanți.
  2. Întocmește și respectă agenda (ordinea de zi). Trebuie să ai grijă ca totul să se desfășoare în timpul alocat, deoarece abilitatea de a gestiona bine timpul impresionează audiența.
  3. Încurajează discuțiile și permite-le colegilor să-și spună părerile, dar ține totul sub control.
  4. Încurajează dezbaterile, canalizează întrebările și fii pregătit să arbitrezi discuțiile în contradictoriu.
  5. Studiază situațiile din mai multe puncte de vedere înainte de a lua o decizie.
  6. Fă un rezumat clar al discuțiilor.
  7. Ia tu deciziile atunci când este cazul.
  8. Prezintă și consemnează deciziile și menține un consens acceptabil.

Dobândește abilitățile necesare pentru a fi un bun conducător de ședințe și folosește-le în mod corespunzător. Nu monopoliza discuțiile fără să ții cont de ceilalți, deoarece colegii tăi vor simți abordarea nepăsătoare.

Cel mai important lucru este să ții un echilibru între a rezolva lucrurile și să îi faci pe oameni să simtă că deciziile adoptate sunt corecte și că s-a ajuns la ele după o deliberare la care au contribuit și ei, fiind conștienți că au participat la ceva valoros și că întâlnirea nu a reprezentat o pierdere de timp.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.