PULSE Branding Solutions
Local SEO 7/7 – Recenziile

Local SEO 7/7 – Recenziile

Asigură-te că ai cât mai multe recenzii și administrează-le corect

În studiul publicat de Moz, recenziile( cantitate de recenzii, diversitate și velocitate) sunt prezentate ca și al 5-lea cel mai important factor de clasare pentru SEO-ul local. Gândește-te așa, de câte ori, în timp ce căutai locuri noi, ai ales ceva ce are mai puțin de 4 stele? Exact, nici eu.

Verifică clasamentul afacerii tale pe Google și dacă ai mai puțin de 4 stele, trebuie să începi să lucrezi la asta imediat.

Clasamentele slabe nu numai că vor face ca afacerea ta să apară în josul paginii local pack, dar și oamenii care vor cere să vadă mai multe rezultate ale afacerilor din apropiere, vor fi dezamăgiți de clasamentul tău.

Lipsa clasamentelor nu te vor ajuta nici pe tine, pentru că afacerea nu va părea de încredere.

 

Deci ce putem face pentru a îmbunătăți clasamentul Google?

Înainte să aflăm ce putem face pentru a ne îmbunătăți clasamentul, ar trebui să știm că sunt mai mute tipuri de clasamente pe care Google le  indexează și afișează pe platforma sa.

-Site-uri de socializare. Site-urile ca Facebook sau Yelp vor fi luate în considerare. Dacă afacerea ta are secțiunea de review pornită, poate fi afișată automat în Google local pack.

-clasamente ale industriilor specifice de pe platformele care sunt conectate nișei tale. TripAdvisor pentru călătorii, Metacritic pentru filme, Foursquare pentru cafenele și restaurante și lista poate continua.

– clasamente ale criticilor-într-o categorie limitată, cum ar fi viața de noapte sau reustaurante. Acestea sunt afișate de către site-uri editoriale cunoscute în respectivele nișe.

Acum să vorbim despre îmbunătățirea clasamentului tău.

Înainte de toate, ar trebui să înțelegi că primirea de recenzii și ținutul lor în top este un proces continuu.

Acesta va depinde mai mult de modul în care îți desfășori activitatea, în felul în care îți tratezi clienții sau produsele. Vei primi recenzii negative de-a lungul timpului, toată lumea pățeste asta. Ce contează cel mai mult e cum reacționezi tu la aceste recenzii. Asigură-te că răspunzi comentariilor, iei în considerare opinia clienților și faci tot posibilul să rezolvi problema. I-ai putea invita într-o vizită ca să le arăți cum te-ai ocupat de problemă. Această atitudine deschisă față de clienți te va ajuta pe viitor.

1 .Cere clienților recenzii, dar numai după ce ai citit cu atenție Termenii și condițiile referitoare la acest lucru. De exemplu, Google îți dă posibilitatea de a genera un link pe care îl trimiți oamenilor pentru a-ți scrie recenzii, dar interzice oferirea de servii în favorul recenziilor.

  1. Oferă servicii și produse bune- dacă nu, ar trebui să închizi afacerea pănă când ajungi în punctul în care oamenii vor dori să cumpere de la tine și le va face plăcere acest lucru.
  2. Nu cere mai multe recenzii în același timp. O creștere bruscă în apariția recenziilor va arăta suspicios pe multe platforme și se poate ajunge la eliminarea lor sau în cel mai rău caz la închiderea afacerii tale. 

    Concluzii:Acum că am acoperit subiectul despre îmbunătățirea recenziilor, ar trebui să înțelegi că ajungerea la SERP este un proces de lungă durată și poate fi greu în anumite momente.SEO-ul local este foarte important pentru succesul tău, mai ales dacă joci într-o nișă aglomerată și nu ai bugetul necesar pentru a te alia cu marile companii și a da bani pe publicitate.Eforturile tale de a-ți crește afacerea nu vor fi răsplătite cum trebuie dacă vei face doar lucrurile despre care am vorbit mai sus.Diversifică-ți strategia de marketing și pe lângă SEO-ul local, încearcă să creezi o audiență și în social media sau investește un mic procent din buget și în publicitate.

    Aceste lucruri îți vor oferi o creștere și îți vei da seama ce lucruri funcționează pentru compania ta.

    Nu în ultimul rând, pot garanta un lucru. Afacerea ta va avea succes și creșterea va fi ușoară dacă te concentrezi pe crearea unei afaceri remarcabile.

    Principalul și singurul tău obiectiv ar trebui să fie oferta de produse/experiențe/servicii bune pentru clienții tăi și numai apoi, concentrează-te pe a ajunge în topuri.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.